adv gp book2adv gp book1

sam

ΚΑRΑΤΕ

Οι δίκες του καράτε (βλ. ΕΛΟΚ) καλά κρατούν…

karate elok pp 2015 1

Η ακύρωση της διαγραφής από την ΕΛΟΚ των τεσσάρων συλλόγων καράτε, όπως αποφάσισε το Πρωτοδικείου Αθηνών, και οι δίκες που εκκρεμούν εκατέρωθεν, έχουν πυροδοτήσει παράγοντες του χώρου οι οποίοι αποφάσισαν...

να πάρουν θέση.

Από τους γονείς διεθνούς 18χρονου καρατέκα, Μαρίνα Τσανγκαλίδου και Σπύρο Δρακόπουλο, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Σύμφωνα με το περιεχόμενο των εξωδίκων δηλώσεων που στάλισαν από τον κ. Ιωάννη Μουρνιανάκη, ως πληρεξούσιος Δικηγόρος της ΕΛΟΚ ενεργών, προς όλους τους ΠΡΩΗΝ διαγραφέντες συλλόγους, το ΔΣ της ΕΛΟΚ ΟΜΟΦΩΝΩΣ ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ και ΕΝΕΚΡΙΝΕ την συμμετοχή όλων των δηλωθέντων αθλητών, που ανήκουν στους ΠΡΩΗΝ διαγραμμένους συλλόγους, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νέων που θα διεξαχθεί την 26ην και 27ην Σεπτεμβρίου 2015 στο Ολυμπιακό στάδιο Άνω Λιοσίων.

drakopoulos tsangkalidou

Οι αγανακτισμένοι γονείς Σπύρος Δρακόπουλος, Μαρίνα Τσανγκαλίδου

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών την 31/08/2015 ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η απόφαση διαγραφής των Συλλόγων που παρανόμως ελήφθη από την Γενική Συνέλευση (οπερέτα) των Μελών της ΕΛΟΚ, την 14ην Μαρτίου 2015. Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι αφενός γνωρίζουμε το περιεχόμενο των προαναφερομένων εξωδίκων δηλώσεων και αφετέρου ως έχοντες άμεση σχέση και έννομο συμφέρον, επιθυμούμε η σύζυγος μου και εγώ, με την ιδιότητα γονέων αθλητή του Καράτε, να θέσουμε υπό την κρίση σας τις παρακάτω σκέψεις και απόψεις μας:

1ον) Χαιρετίζουμε την απόλυτα νομικά και ηθικά ορθή απόφαση του ΔΣ της ΕΛΟΚ να εγκρίνει την συμμετοχή όλων των αθλητών των ΠΡΩΗΝ διαγραμμένων συλλόγων, στο πρωτάθλημα.

2ον) Δεν επιθυμούμε, προς το παρόν, να σχολιάσουμε τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή τους την απόφαση. Το βέβαιο είναι ότι απέτρεψαν (εκούσια η ακούσια) με αυτήν την γενναία, ομολογουμένως, απόφαση τους, δυσάρεστες για τους ίδιους και τους αθλητές εξελίξεις, για τις οποίες θα έφεραν ακεραία την ευθύνη, όπως άλλωστε εξωδίκως είχαν προειδοποιηθεί.

3ον) Σεβόμεθα απόλυτα τους αντιδίκους μας και τα νόμιμα δικαιώματα τους. Κάθε νομικά ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ, όπως η ΕΛΟΚ εν προκειμένω, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα άσκησης ενδίκων μέσων, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του νομικού μας πολιτισμού. Σε αντίθεση με την ΕΛΟΚ, εμείς πότε δεν θα προσπαθήσουμε να ακυρώσουμε ή να καταστρατηγήσουμε δικαιώματα των εχόντων διαφορετική άποψη από την δική μας. Δυστυχώς η ΕΛΟΚ το πράττει κατά συνήθεια κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση. Εμείς δεν θα τους μιμηθούμε.

4ον) Κατανοούμε απόλυτα την απέλπιδα προσπάθειά της ΕΛΟΚ να απαλύνει ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ τις επιπτώσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ που υπέστη και να μετατρέψει το «πικρό» σε «γλυκό».

5ον) Μας αφήνει παγερά αδιάφορους η νομική επιχειρηματολογία της ΕΛΟΚ που εκφράζεται δια του πληρεξουσίου νομικού παραστάτη της και που επιχειρεί, δια των εξωδίκων, να ερμηνεύσει κατά το δοκούν την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων και των δικαιωμάτων καθώς και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτές. Ο ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ έχει την πολυτέλεια ακόμα και να αερολογεί. Οφείλει όμως να θυμάται ότι μπορεί κανείς να ΗΤΤΗΘΕΙ αξιοπρεπώς.

6ον) Διαβάσαμε στα εξώδικα με συμπάθεια την νομική άποψη της ΕΛΟΚ αλλά δεν συμφωνούμε με αυτήν. Τον τελευταίο λόγο επί αυτών των θεμάτων έχουν τα Ελληνικά Δικαστήρια και όχι οι απόψεις του ΔΣ της ΕΛΟΚ που, ειρήσθω εν παρόδω, λειτουργεί ως εντολοδόχο όργανο του κ. Γεωργίου Γερόλυμπου, ο οποίος παρανόμως την χειραγωγεί.

yerolimpos cas1

Ο εν λόγω ιδιώτης που απλά εκπροσωπεί μόνο τον εαυτόν του, προκειμένου να εξυπηρετήσει προσωπικές του φιλοδοξίες και συμφέροντα, εκ του ασφαλούς απαιτεί από άλλους (ΕΛΟΚ) να εκτελούν τις αβάσιμες, απαράδεκτες και παράνομες αποφάσεις του. Ήλπιζα ότι η οδυνηρή και πρωτόγνωρη για αυτόν εμπειρία που βίωσε στην Ευελπίδων την 3/8/2015, να του έδωσε να καταλάβει τι θα επακολουθήσει και πως θα αντιμετωπίζεται στο έξης από όσους δεν δέχονται και απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τον αυτοπροσδιορισμό του σαν ηγέτη και ιδιοκτήτη της ΕΛΟΚ.

7ον) Διαβεβαιώνουμε όσους καπηλεύονται αρχές, αξίες και ιδανικά ότι η θεωρία που πρεσβεύουν: «αγωνιστείτε εσείς για να οικονομήσω ΕΓΩ» δεν θα εφαρμοστεί στο χώρο που αθλούνται οι νέοι μας.

8ον) Λυπούμεθα για τους αθλητές που έσπευσαν να μεταγραφούν (παρανόμως και αδικαιολογήτως κατά την ταπεινή μας άποψη) γυρίζοντας την πλάτη στους συλλόγους που αθλητικά γαλουχήθηκαν και στους δασκάλους που από μικρά παιδιά τους δίδαξαν αυτό που αγάπησαν, το Καράτε. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στην θέση τους με την τροπή που πήραν τα γεγονότα και όσα στην συνέχεια ακολουθήσουν.

9ον) Δεν λυπούμεθα όμως για αυτούς που με τόση ευκολία υπάκουσαν στα κελεύσματα αναξίων και θεσμικά αναρμοδίων δήθεν ισχυρών ανθρώπων (καιροσκόπων στην ουσία) και συνέδραμαν είτε φοβούμενοι, είτε εκβιαζόμενοι, είτε με υστεροβουλία στην επαίσχυντη, παράνομη και ανήθικη διαγραφή ιστορικών συλλόγων. Σύντομα θα αναζητηθούν (νομικά) ευθύνες από τους πράττοντες και συμπράττοντες για τις αποφάσεις τους. Το κόστος (ηθικό και υλικό) ήταν τεράστιο. Ας αναμένουν λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» πολύ σύντομα τα επίχειρα της πράξης τους. Το άλλοθι «ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΣ» δεν γίνεται αποδεκτό, κατέρρευσε!!!

10ον) Θα θέλαμε τέλος να θυμίσουμε στους νομικούς παραστάτες όλων των πλευρών, με απόλυτο σεβασμό στο λειτούργημα που επιτελούν, καθώς και στους ίδιους, αυτό που διατυπώνουν όλοι οι έγκριτοι νομικοί διδάσκαλοι αλλά πολλοί μαθητές το λησμονούν: «Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ»

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας και την φιλοξενία,
Μαρίνα Τσανγκαλίδου - Σπύρος Δρακόπουλος 

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο